Behandlingshem & Utslussningshem i Bodafors, Nässjö

När det är dags för en nystart i livet så är du som har missbruksproblem och/eller beteendestörningar varmt välkommen till vårt behandlingshem, söder om Nässjö. Bodafors Behandlings- och Utslussningshem ligger beläget på en höjd med ett naturskönt läge en bit utanför Bodafors. Hemmet är omgivet av vacker natur med närhet till både skog och vatten vilket gör det till en väldigt rofylld plats att vara på samtidigt som det ger goda möjligheter för rehabilitering.

Vi som arbetar på hemmet har lång erfarenhet av missbruksvård och kan vårda enligt SoL, 27§ LVM eller via Kriminalvården (kontraktsvård eller vårdvistelse). Vi erbjuder behandling utifrån din individuella situation och dina behov. Du som kommer till vårt behandlingshem får bl.a. hjälp med att bygga upp ditt självförtroende i olika situationer, lära dig styra din ångest, klara av din egen ekonomi samt att ta avstånd från droger. Personal finns på plats dygnet runt. Har du frågor eller vill veta mer om Bodafors Behandlings- och Utslussningshem är du varmt välkommen att ta kontakt med oss så berättar vi mer!

Målgrupp

Vi vänder oss i första hand till män över 18 år med alla slag av missbruksproblem och/eller beteendestörningar. Vi kan vårda enligt SoL, LVU, 27§ LVM.

Tillsyn

Personal finns på hemmet dygnet runt:
Vardagar, dagtid: 7 personal
Vardagar efter kl. 16.30: 2 personal
Efter 21.00: 1 personal med 1 personal i bakjour.
Helger: 1 personal med 1 personal i bakjour

I praktiken är tillsynen ännu större eftersom föreståndarfamiljen bor ca 40 m från elevbostaden och ytterligare 2 personer inom området.

Omsorg

Vi har 14 platser och 8,8 tjänster.

Konsulttjänster: leg läkare 1 dag/månad, konsulterande leg. psykolog för neuropsykologiska utredningar med tillägg samt psykologsamtal, samt leg läkare med specialistkompetens inom neuropsykiatri.